روزانه دو لیوان شیر بخورید،خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر
مصرف لبنیات ضمن داشتن فواید سلامتی بیشمار یکی از عوامل خواب بهتر نیز بشمار میآید.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان ؛ شیر مهمترین منبع تامین کلسیم مورد نیاز بدن بشمار میرود. کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها نقش ضروری دارد. لبنیات دارای کلسیم، فسفر، پروتئین، ویتامینB2، ویتامینB12، ویتامین A و سایر مواد مغذی است. موادغذایی که در این گروه قرار میگیرند ارزش غذایی مشابه دارند و میتوانند بجای یکدیگر مصرف شوند. مقدار مواد مغذی (مثل کلسیم و پروتئین) موجود در یک واحد از گروه شیر و لبنیات با هم برابرند.
لبنیات، به دلیل داشتن اسید آمینه تریپتوفان، موجب تحریک تولید مواد القا کننده خواب همچون سروتونین و ملاتونین در بدن میشود و در نتیجه موجب داشتن خوابی آرام و آسوده میشوند. بنابراین افرادی که دچار کم خوابی و بیخوابی هستند میتوانند با مصرف لبنیات، به خصوص انواع کم چرب، کیفیت خواب خود را بهبود بخشند.
باتوجه به اهمیت تامین کلسیم، فسفر و پروتئین برحسب اینکه کدامیک از این موادغذایی در محل زندگی بیشتر یافت می شوند، افراد بزرگسال سالم روزانه ۳-۲ واحد از این گروه باید مصرف کنند. میزان توصیه شده روزانه از گروه شیر ولبنیات ۳-۲ واحد است.
یک واحد از این گروه برابر است با :
- یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست کمتر از ۲/۵ درصد چربی یا · ۴۵-۶۰ گرم پنیر (معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر) یا
- یک چهارم لیوان کشک یا · ۲ لیوان دوغ یا
- یک و نیم لیوان بستنی
چگونه باید از گروه شیر و لبنیات استفاده کرد:
۱) توصیه می شود از شیرهای پاستوریزه شده ۲/۵ درصد چربی و یا کمتر استفاده شود.
۲) در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف نمود.
۳) از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد.
۴) هنگام استفاده از کشک باید دقت شود کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد. کشک مایع را قبل از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانید.
۵) از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند باید استفاده شود. درعین حال باید توجه داشت که مصرف زیاد بستنی بدلیل کالری بالای آن می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.