• 1399/10/22 - 13:00
  • تعداد بازدید خبر : 61
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

دم کردنی های مناسب برای فصل زمستان و کمک به بهبودبیماران مبتلا به کووید 19

مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با توجه به فصل سرما و درمان های کمکی طب سنتی برای بیماران مبتلا به کرونا توضیحاتی ارائه داد

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان :دکتر محمدرضا مسرورچهر - مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه  علوم پزشکی گیلان با  اشاره به فصل سرد سال و خواص دمنوش ها ، اظهار داشت : با استفاده از دمنوش های گرم می‌توان از بروز بیماری های فصل سرما که اغلب ویروسی و سرد هستند، پیشگیری کرد .

وی با بیان اینکه  در حال حاضر  جهان درگیر پاندمی کووید۱۹ می باشد ، تصریح کرد: در این  شرایط،  با توجه به فصل سرد ، دمنوش هایی توصیه می شود که می تواند به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کمک کند.

مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر این که  این ذهنیت نباید  برای مردم ایجاد شود که تنها استفاده از این دمنوش ها برای درمان کووید19 کافی است، گفت :   بیماران باید تحت نظر پزشکان  (متخصص عفونی و فوق تخصص ریه) و مراکز درمانی باشند و اگر نیاز به بستری آنها نباشد، می توانند از این دمنوش های گیاهی استفاده نمایند.

وی ادامه داد :  این توصیه های پیشگیرانه و درمان های کمکی از سوی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده است. 

دکتر مسرور چهر در ادامه با اشاره به اثرات موثر و پیشگیرانه گیاهان دارویی بابونه، نعناع، گل گاوزبان، آویشن، زوفا، چای کوهی و سرخار گل، اظهار داشت: این گیاهان به وفور در دسترس عموم قرار دارند، که می توان به صورت دم کردنی ( دمنوش) مورد استفاده قرار گیرند .

وی با اشاره به اینکه  برخی افراد سودجو با توجه به شرایط فعلی ( شیوع کرونا)   با  تبلیغات نادرست  مبنی براین که مصرف داروهای گیاهی خارج از دستور پزشک  عوارض جانبی نخواهد داشت، گفت: مصرف بی رویه برخی از گیاهان دارویی همچون داروهای شیمیایی عوارض جانبی خواهد داشت که مردم عزیز باید به این نکته مهم، توجه ویژه داشته باشند.


مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی گیلان  در خاتمه طریقه مصرف  برخی از گیاهان دارویی  را به شرح زیر تشریح کرد .

*یک قاشق غذاخوری از نیمکوب تنها یکی از گیاهان دارویی بابونه، نعناع، گل گاوزبان، آویشن، زوفا، سرخار گل و چای کوهی را ابتدا در نصف لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید تا 10 دقیقه بماند تا دم بکشد. برای اینکه  زودتر و بهتر دم بکشد می توان روی آنرا بپوشاند. در ادامه پس از رد کردن از صافی می توان ( حد اکثر هر ۸ ساعت ) این دمنوش را با شکر یا ... میل کرد.  البته  استفاده از شیرین کننده ها برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود .

*روزانه می توان نصف قاشق چایخوری رب شیرین بیان یا  یک قاشق مربا خوری پودر ریشه این گیاه  را در یک فنجان آبجوش  به مدت 10 دقیقه دم کرده و پس از صاف کردن می توان مورد استفاده قرار داد .  بیماران مبتلا به  فشار خون بالا این دمنوش را مصرف ننمایند.

*به منظور رفع سرفه های خشک، می توان جوشانده مخلوط نیمکوب عناب، آویشن، گل ختمی و انجیر را ( به نسبت وزنی مساوی)  مخلوط کرده و یک قاشق غذاخوری از مخلوط را در یک فنجان آب جوش ریخته پس از 10 دقیقه صاف نمود و میل کرد.

* برای  رفع سرفه های خلط دار نیز ، جوشانده عناب و آویشن مفید است می توان در این خصوص نیمکوب پنج  عدد عناب با یک قاشق غذاخوری برگ آویشن را با یک و نیم لیوان آب، ابتدا در یک ظرفی با شعله ملایم جوشاند تا حجم آب یه یک لیوان برسد.  سپس صاف نموده و هر 8 ساعت نصف لیوان را، میل کرد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 67463
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1399/10/22 13:00