برگزاری مراسم روز پزشک و داروساز در دانشگاه علوم پزشکی گیلان
مراسم گرامی داشت روز پزشک و دارو ساز ، یک شنبه، راس ساعت 10 صبح با حضور ریاست دانشگاه، معاونین و جمع کثیری از پزشکان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رشت، برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا:( در آستانه فرا رسیدن سال روز ولادت شیخ الرییس ابوعلی سینا، حکیم و فیلسوف ایرانی پیش از ظهر امروز ( یک شنبه ) مراسم بزرگ داشت و تجلیل از پزشکان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور رییس دانشگاه و جمعی از پیش کسوتان عرصه پزشکی و داروسازی و همچنین تعداد کثیری از پزشکان و کارکنان شاغل در واحدهای مختلف دانشگاه در سالن اجتماعات مرکز آموزشی درمانی پورسینا رشت بر گزار شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مراسم، با تبریک روز پزشک و روز دارو ساز به کلیه پزشکان و دارو سازان گفت: فرا رسیدن یکم شهریور، روز بزرگ داشت پزشک و فیلسوف نامی ایران و روز پزشک و همچنین پنجم شهریور روز بزرگ داشت محمد بن زکریای رازی و روز دارو ساز بهانه ای شد تا از زحمات و خدمات ارزنده ی پزشکان و داروسازان شاغل در دانشگاه تجلیل شود.
دکتر یوسف زاده با برشمردن ویژگی های فردی و اجتماعی بوعلی سینا ،افزود: تردیدی نیست که بوعلی سینا نابغه دوران و یکی از نوابغ تاریخ بوده است. اما افراد زیادی بودند که این نبوغ را داشتند ولی آن چه که نبوغ بوعلی سینا را از دیگران متمایز می کرد، شخصیت الهی و اخلاقی وی بود، که پس از هزار سال هنوز نام او درخشان است و می تواند چراغ راه دیگران باشد. وی ادامه داد: بوعلی سینا هم پزشک سلاطین و هم پزشک افراد عادی جامعه بود. وی در معالجه بیماران هیج تفاوتی قایل نبود و همیشه سعی می کرد در علوم مختلف دوران خود تبحر داشته باشد . بوعلی سینا از همه فرصت ها برای افزایش علم خود استفاده می کرد و مهمترین اقدامات وی استفاده از کتاب خانه هایی بود که تا آن زمان از آن کتابخانه ها هیچ استفاده ی نمی شد وی یکی از اقدامات مهم بوعلی سینا را مستند سازی و نگارش تجربیات او دانست که برای آیندگان به یادگار گذاشته است به گونه ای که در قرن های بعد از او ،دانشگاه های بزرگ دنیا در قرن های 18 و 19 از کتابهای او به عنوان رفرنس و مرجع علم پزشکی استفاده می کردند.
رییس دانشگاه گفت: بوعلی سینا با عمر اندک خود توانست خدمات بسیار زیادی در عرصه پزشکی برای بشریت ارایه نماید. او در کنار پیشرفت علمی به مسایل اجتماعی نیز می پرداخت و مدتی هم توانست در منصب وزارت مشغول فعالیت شود و از آن فرصت هم برای نشر علم استفاده کرد.
دکتر یوسف زاده گفت همه آن چیزی که یک فرد علمی کامل باید داشته باشد در شخصیت ابوعلی سینا نهفته بود و همان چیزها او را در تاریخ بر جسته کرده است. وی ادامه داد :بوعلی سینا سبکبال بود و خود را درگیر جمع کردن مال و ثروت نکرد و تنها سرمایه وی کتاب ها و علم او بود، که برای خدمت به مردم به کار می گرفت.
رییس دانشگاه اشاره ای هم به شخصیت برجسته ی محمدبن زکریای رازی کرد و افزود: ذکریای رازی کسی بود که علم خود را محدود نکرد و توانست علم را در خدمت بشریت به کار گیرد و با مصروف کردن سالهای عمر خود، از علم به تولید ثروت پرداخت.
دکتر یوسف زاده اظهار داشت: امروز جامعه پزشکی و جامعه داروسازی کشور ما با داشتن چنین الگو های به خود می بالند، چرا که وجود چنین شخصیت هایی الگو و چراغ راه آنها است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد : دانشگاه علوم پرشکی گیلان نیز به عنوان یکی از مکان هایی که به جایگاه تعلیم پزشکان و داروسازان مشغول است، برای گام نهادن به این مسیر، نقشه ای را طراحی کرده که نقشه راه دانشگاه است تا بتواند به اهداف و آرمان های خود برسد.
وی ضمن ارایه و تبین برنامه های راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای حاضرین خاطرنشان کرد: پیشبرد نقشه راه و برنامه راهبردی دانشگاه بدون همراهی و کمک همه کارکنان دانشگاه امکان پذیر نیست و دانشگاه برای اجرای موفق این برنامه دست یاری به سوی همه افراد شاغل در دانشگاه دراز می نماید.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین ، سید شفیع امامی ، مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در خصوص جایگاه و ارزش کار پزشکان گفت: اولین پزشکان بشریت انبیا بودند که با برشمردن مقوله های مباح ،مکروه، حلال و حرام به بشریت خدمت کردند تا احاد جامعه بشری با تاسی از آنها به سلامت جسم و روح خود بپردازند.
وی ادامه داد : پزشکی در دنیا جایگاه ویژه ای دارد و پزشکان و اساتید این دانشگاه نیز باید برای حفاظت از قداست این جایگاه و این لباس که جزء رسالت انبیا و اوصیا هم بوده، باید تلاش نمایند.
گفتنی است: پایان این مراسم ،با اهدای لوح سپاس به تعدادی از پزشکان شاغل در واحدهای مختلف دانشگاه همراه بود.ع/د
نظر دهید