• 1395/06/02 - 07:45
  • تعداد بازدید خبر : 19
  • زمان مطالعه: 13 دقیقه
سخنگوی وزارت بهداشت در نشست هفتگی خود اعلام کرد

انجام ۱۰ مورد عمل پیوند طی سال گذشته برای اتباع افغانستان/ 20هزار تخت بیمارستانی تا پایان دولت یازدهم راه اندازی خواهد شد/ انتظار ما از مجلس، نهادینه کردن طرح تحول سلامت در برنامه ششم است

دکتر حریرچی گفت: پزشک خانواده جزو طرح‌هایی نبوده که در طی یک تا دو سال بتوان آن را اجرا کرد و وزیر بهداشت در زمان رأی اعتماد گرفتن از مجلس نیز گفت که اجرای کامل آن 10 تا 12 سال طول می‌کشد

به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هجدهمین نشست خبری خود در جمع خبرنگاران رسانه های خارجی و داخلی درباره حقوق‌های دریافتی پزشکان اظهار داشت: این موضوع مهم بوده و باید گفت حقوق و ملحقات آن مستقل از موضوع کارانه است؛ ما در زمینه حقوق تابع مصوبات دولت و سقف تعیین شده شورای حقوق و دستمزد هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود:‌ حقوق برای پزشک و مسوول و سایر پرسنل میزان ثابتی است ولی کارانه از حقوق مستقل است و در دستگاه‌ها به صورت متفاوت محاسبه می شود.

دکتر حریرچی اعلام کرد:‌ کارانه در وزارت بهداشت به ازای جراحی، ویزیت و... به پزشکان پرداخت می شود که میزان آن حدود یک سوم و یا کمتر از 50 درصد تعرفه حداقلی دولتی است؛ پزشکان با توجه به بالا بودن میزان فعالیتشان تمایل دارند ساعت کار کمتری داشته باشند ولی ما به دلیل کمبود تعداد پزشک از آنها می‌خواهیم بیشتر فعالیت کنند و در ازای این فعالیت به آنها کارانه می‌دهیم.

وی افزود: میزان کارانه ارتباطی به طرح تحول سلامت ندارد و پیش از اجرای این طرح نیز وجود داشته است؛ ما با اعمال سقف کارانه موافق نیستیم چراکه فکر نمی‌کنم کسی راضی باشد فردی که در یک منطقه محروم طی یک سال متناوب روزانه 15 عمل زایمان انجام می دهد، با تعرفه دولتی کارانه بگیرد.

قاچاق دارو؛ یک معضل جهانی

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از نظر ما اگر دارویی هرچند از مبادی رسمی بیاید ولی تحت کنترل وارد نشده باشد قاچاق است، چرا که ورود دارو شرایط استاندارد همچون یخچالی بودن نگهداری را طلب می‌کند.

وی با اشاره به موضوع قاچاق دارو و شیر خشک از مرزهای غربی کشور گفت: ما نمی توانیم بگوییم قاچاق دارو و شیر خشک و... صفر است ولی آنچه در کانال رسمی ما مثلا داروخانه وجود دارد قاچاق صفر و در بخش داروخانه غیردولتی حداقل ممکن است.

دکتر حریرچی با اشاره به اینکه عمده مشکل وزارت بهداشت در زمینه قاچاق مکمل‌ها و آن هم از طریق بازار غیررسمی است، گفت: دارو حوزه پرسودی بوده و در همه کشورها احتمال قاچاق آن وجود دارد. البته این مسئله در کمیته سازمان بهداشت جهانی که رئیس سازمان غذا و دارو عضو آن است در حال پیگیری است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سازمان غذا و دارو آذرماه سال پیش در مورد قاچاق دارو و مکمل و... هشدار داد و از مردم خواستاریم که دارو و سایر ملزومات پزشکی را از مبادی رسمی تهیه کنند؛ همچنین ناجا و گمرک بر خود لازم می‌دانند که با قاچاق برخورد کنند.

گردشگری سلامت بعد از درمان هموطنان

سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با گردشگری سلامت اظهار داشت: با توجه به اینکه گردشگری سلامت منبع مهم درآمدی برای کشورها به شمار می‌رود، این مسئله موضوع مهمی بوده که بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران به آن توجه داشته‌اند.

وی افزود: البته در ایران رویکردی دوگانه نسبت به این مسئله داریم و با توجه به کمبود تخت بیمارستانی، همانند سایر کشورها اولویت نخست درمان، رسیدگی به مردم خودمان است، ولی به بخش خصوصی مأموریت داده‌ایم که از این پتانسیل گردشگری سلامت استفاده کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه گردشگری سلامت در کشور ما تا حدودی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: بیمارانی از کشورهای عراق، حاشیه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان و حتی اروپا برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند.

دکتر حریرچی بیان داشت: سطح و نوع خدمات در حوزه گردشگری سلامت برای ما راضی‌کننده نیست زیرا این مسئله قابلیت گسترش و توجه دارد، البته بعضی موضوعات در این حوزه باید در خارج از حوزه سلامت رفع شود.

وی افزود: البته خیلی حاضر نیستیم با توجه به محدودیت پزشک در حوزه توریسم‌درمانی، سطح قیمت‌گذاری و ذائقه کارکنان مراکز درمانی را تغییر دهیم و بازار را از یک قسمت به قسمت دیگر منتقل کنیم.

ارائه خدمات درمانی اتباع افغانستان در ایران

دکتر حریرچی با اشاره به انجام حدود ۱۰ مورد عمل پیوند در سال گذشته برای بیماران افغانستانی در کشور، گفت: البته با توجه به کمبود تخت بیمارستانی در کشور، مانند سایر کشورها اولویت درمان در رسیدگی به هموطنان ایرانی است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با بیماران افغانستانی تصریح کرد: وزارت بهداشت و جامعه دغدغه کمک به این بیماران را دارند و این مسئله برای مهاجران قانونی تقریباً مشکل نیست، ولی تعدادی از این بیماران داخل کشور ساکن هستند و مجوز قانونی لازم را کسب نکرده‌اند.

وی گفت: ولی ما علی‌رغم کمبود تخت بیمارستانی و لیست انتظار، خدمات را به آنها ارائه می‌دهیم و حتی در برخی از شهرها تا 35درصد ظرفیت تخت‌هایمان را به برادران و خواهران افغانستانی اختصاص می‌دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: روش جبران هزینه‌ها برای ما از طریق بیمه است و کسانی که بیمه ندارند، برای درمان آنها به مشکل می‌خوریم. البته برای مسائل اورژانس و حاد اقدامات لازم برای آنها علی‌رغم مشکلات انجام می‌شود ولی متأسفانه برخی از دوستان در این زمینه با جنبه ژورنالیستی اظهارنظر می‌کنند در حالی که باید به جنبه کمک‌رسانی توجه داشت.

دکتر حریرچی با اشاره به حوادث رانندگی برای افغانستانی‌ها گفت: هر هفته در محورهایی از کشور همچون محورهای سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس حوادث رانندگی برای 10 تا 15 نفر از این افراد رخ می‌دهد که هرکدام از آنها می‌توانند 35 میلیون تومان هزینه برای بحث بهداشت و درمان به همراه داشته باشند، ولی ما علی‌رغم این موضوع، کار درمان‌شان را انجام می‌دهیم.

نارسایی کبد "لطیفه رحمانی" حاد بود

وی با اشاره به فوت لطیفه رحمانی گفت: در تمام دنیا برای پیوند کبد لیست انتظار طولانی وجود دارد، در ایران نیز به همین صورت است؛ حتی یکی از دوستان من که بسیجی بوده، در دوران جنگ فرمانده بوده است، علی‌رغم دوستی با من حدود 9 ماه است که در لیست انتظار برای پیوند قرار دارد.

دکتر حریرچی اضافه کرد: لیست انتظار در اروپا نیز وجود دارد و پیوند، مانند یک آزمایش و ویزیت ساده نیست که بتوان آن را به سرعت انجام داد.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سال گذشته 10 مورد عمل پیوند افغانستانی‌ها در بیمارستان ایران با دهنده خودشان انجام گرفت، گفت: در مورد لطیفه رحمانی نیز باید توجه داشت که این فرد نارسایی حاد کبد و مشکلات مربوط به خودش را داشت و ما اقدامات لازم را جهت کمک به آن انجام دادیم.

وی در تکمیل این موضوع گفت: ما در زمان جنگ تحمیلی دشمنان خودمان را نیز پس از اسارت درمان می‌کردیم، چه برسد به این عزیزان اینکه که دشمنی با ما ندارند؛ ما تمام تلاش خود را برای بهبود این عزیزان از جمله لطیفه رحمانی انجام دادیم، با این حال برخی با شیوه های شبه روشنفکرانه مطالبی را مطرح می کنند و عملکردمان را در کمک به این بیماران تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

داروهای تولیدی تحت کارآزمایی بالینی قرار می گیرند

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به خبر تولید داروی درمان قطعی میگرن، گفت: دارویی در زمینه درمان میگرن چند سالی است که با منشأ گیاهی در کشور تولید شده و تا حدودی در رفع مشکل میگرن مؤثر است ولی آنچه در برخی از رسانه‌ها مبنی بر درمان قطعی میگرن توسط این دارو مطرح شده مورد تأیید ما نیست چرا که این مسأله باید مورد کارآزمایی بالینی قرار گیرد.

وی گفت: همه داروهای تولیدی باید کارآزمایی بالینی آنها توسط سازمان غذا و دارو و دانشگاه‌های علوم پزشکی مورد تأیید قرار گیرد و در زمینه تأثیر یک دارو نباید تنها به اظهارنظرهای تولیدکننده دارو اکتفا کرد.

وی اضافه کرد: این دارو و واکسن‌ها ابتدا باید در نمونه‌های حیوانی کوچک، بعد در نمونه حیوانی بزرگ سپس در نمونه‌های انسانی در محدوده کم و در مرحله آخر در نمونه های انسانی در محدوده بالا مورد بررسی قرار گیرند تا تاثیر آنها تایید شود و پس از آن از طریق منابع رسمی نتیجه آن به اطلاع مردم برسد.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برخی می‌گویند که فلان داروی یک بیماری صعب کشف کرده‌اند ما از رسانه‌ها خواستاریم که شرایط روحی روانی بیماران و خانواده‌های آنها را در نظر بگیرند و سپس اخبار مورد نظر را منتشر کنند؛ این بیماران ممکن است با همین اخبار امید واهی پیدا کرده و دچار مشکلات جدی شوند.

راه‌اندازی 20هزار تخت بیمارستانی با سرمایه گذاران خارجی

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود 20هزار تخت بیمارستانی با سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در کشور راه‌اندازی شود، گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با سایر کشورها برای صادرات و واردات دارو همچنین ملزومات پزشکی بیشتر می‌شود.

وی افزود: با توجه به تغییر بافت جمعیت جهان و بیشتر شدن طول عمر افراد، احتیاج به خدمات درمانی بیشتر خواهد شد و یکی از مسائلی که در این زمینه حائز اهمیت است، نقش فعالان اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما حدود 7.3درصد تولید ناخالص ملی در حوزه سلامت صرف می‌شود،‌ گفت: در ایران حدود صدهزار تخت بیمارستانی کمبود داریم و 57درصد تخت‌ها نیز فرسوده است. بنابراین سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی و داخلی در این زمینه می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه پروژه‌های لازم برای فعالیت سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در حوزه سلامت مشخص شده است،‌ گفت: کشورهای متعددی مانند ژاپن، کره جنوبی، چین، ترکیه، ایتالیا، اتریش تمایل دارند که در این زمینه در کشور ما سرمایه‌گذاری کنند.

دکتر حریرچی از انجام تفاهم‌نامه‌های متعدد در این زمینه خبر داد و گفت: تعداد زیادی تخت بیمارستانی با همکاری و فعالیت شرکت‌های خارجی راه‌اندازی خواهد شد که مقدمات این کار فراهم شده ولی هنوز از پیشرفت‌ها راضی نیستیم.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود حدود 20هزار تخت بیمارستانی با همکاری شرکت‌های خارجی در ایران راه‌اندازی شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به تعامل ایران با سایر کشورها در زمینه بهداشت و درمان، گفت: تعداد قابل توجهی پزشک به صورت نیمه‌وقت در باکو و آذربایجان مشغول فعالیت بوده و تعدادی نیز که خواهان گذراندن مراحل تخصصی بوده‌اند، در بیمارستان‌های ما دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت را سپری کردند.

وی از انعقاد تفاهم‌نامه با کشور روسیه در حوزه صادرات و واردات دارو و ملزومات پزشکی خبر داد و گفت: در این زمینه با عراق و برخی از کشورهای منطقه در حال تبادل هستیم.

ارتقاء کیفیت خدمات سرپایی

دکتر حریرچی در ادامه با اشاره به اشکالاتی که در حوزه ارائه خدمات سرپایی وجود دارد، گفت: تلاش کرده‌ایم که طی سال‌های گذشته اقداماتی را در جهت رفع معضلات مربوط به ارائه خدمات سرپایی انجام دهیم به طوری که 6440 مطب راه‌اندازی شده و بیش از 4384 پزشک متخصص عضو هیأت علمی تمام وقت برای خدمات سرپایی در کلینیک‌های ویژه در نظر گرفته‌ایم.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 4330 پزشک متخصص و فوق‌تخصص در مناطق محروم مشغول فعالیت هستند، گفت: 1617 متخصص مقیم برای طول شب و ایام تعطیل برای بیمارستان‌های 214 شهر کشور در نظر گرفته‌ایم.

فراگیرشدن پزشک خانواده زمان می خواهد

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده برای اینکه به طور کامل در کشور اجرا شود، حدود ۱۰ سال زمان می‌برد، گفت: به زودی این طرح به غیر از استان فارس و مازندران در ۴ استان نیز اجرا خواهد شد.

وی اظهار داشت: وزارت بهداشت این طرح را در شهرهای 50 تا 100 هزار نفر گسترش می‌دهد و در 4 استان دیگر به‌غیراز فارس و مازندران اجرا می‌شود، البته انجام این اقدام زمان‌بر خواهد بود.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: طرح پزشک خانواده جزو طرح‌هایی نبوده که در طی یک تا دو سال بتوان آن را اجرا کرد؛ وزیر بهداشت در زمان رأی اعتماد گرفتن از مجلس نیز گفت که اجرای کامل آن 10 تا 12 سال طول می‌کشد.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به طرح سلامت در کشور انگلستان گفت: این طرح در انگلستان اجرای کامل آن حدود 40 سال طول کشید.

تولید 98 درصد داروهای مصرفی در داخل کشور

دکتر حریرچی گفت: هیچ کشوری در دنیا همه داروهای مورد نیاز خود را تولید نمی‌کند؛ چراکه این کار اصلا به‌صرفه نیست.

وی با اشاره به صحبت های وزیر سابق بهداشت سوییس خاطرنشان کرد: اکثر داروهای کشوری مثل سوئیس وارداتی است؛ با این حال ما در کشور خود 97 تا98 درصد داروهای مصرفی از نظر عددی را تولید می‌کنیم و اکنون نیز به 70 درصد تولید دارو از نظر ارزش ریالی رسیده‌ایم.

دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: اینکه داروسازان ما داروهای مشابه خارجی را تولید می‌کنند،‌ قدم بسیار مهمی است، ولی هر ادعایی برای تولید دارو و واکسن می‌تواند اثرات اجتماعی ویژه خود را داشته باشد، لذا ادعای تولید آن باید از منابع رسمی اعلام شود.

انتظار از مجلس در نهادینه کردن طرح تحول در برنامه ششم

دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از اقدامات مهمی که کمیسیون بهداشت و بودجه مجلس انجام داده این است که جلسات ابتدایی برای بررسی قانون برنامه ششم برگزار می کنند.

وی با اشاره به توجه به سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، درباره انتظارات وزارت بهداشت از مجلس در برنامه ششم توسعه عنوان کرد: درخواست اول ما سیاست های کلی سلامت است و درخواست دوم این است که طرح تحول سلامت را که بزرگترین پروژه اجتماعی دولت است و اکثر کاندیداهای محترم مجلس در برنامه های تبلیغاتی به حفظ دستاوردها و ارتقای آن تاکید کردند، نهادینه کنند.

وی خاطرنشان کرد: اولین توصیه گروه ارزیابی ای که از سازمان بهداشت جهانی سال اول طرح تحول سلامت را ارزیابی کردند این است که طرح تحول سلامت در برنامه ششم نهادینه شود .

13ماه مطالبه بیمارستان‌ها از بیمه‌ها

وی در ادامه این نشست، ضمن اشاره به بیش از یک سال مطالبه بیمارستان‌ها از بیمه‌ها گفت: در نظام بهداشتی و درمانی که تولیت آن با وزارت بهداشت است، قسمت عمده تامین منابع مالی از طریق بیمه‌ها و با محوریت و نظارت بیمه‌ها صورت می‌گیرد و از این رو وضعیت بیمه‌ها می‌تواند پاشنه آشیل طرح تحول باشد.

دکتر حریرچی در پایان با طرح یک پرسش گفت: سوال ما این است وقتی وزارت بهداشت در شورای عالی بیمه تنها یک رای دارد، چگونه می‌تواند بسته خدمتی برای بیمه تعیین کند و محوریت و نظارت بر آن را بر عهدهداشته باشد.

  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 19715
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/06/02 07:45