محورهای اعتبار بخشی بیمارستان های گیلان تبیین شد
در راستای ابلاغ سنجههای نسل چهارم اعتباربخشی بیمارستانهای دولتی و خصوصی، نشست مشترک مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با روسا و مدیران بیمارستان های دولتی و خصوصی در رشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه: در راستای ابلاغ سنجههای نسل چهارم اعتباربخشی بیمارستانهای دولتی و خصوصی از سوی وزارت بهداشت، نشست مشترک مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با روسا، مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات بیمارستان های دولتی و خصوصی گیلان در روز چهارشنبه-یکم خرداد ماه سال جاری در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد. در ابتدا این جلسه دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان داشت:چالش های پیش روی مقوله درمان تمامی ندارد، در این نشست گفت: هنوز کشورهای پیشرفته دنیا که در مقوله درمان به جایی رسیده اند، نمی توانند ادعا کنند که به یک شرایط مطلوب و ایدآل دست یافته اند. وی ادامه داد: بهبود کیفیت، جزئی از ذات برنامه های درمانی است، اگر نخواهیم بهبود کیفیت داشته باشیم، یقینا درحال افت خواهیم بود.دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک با بیان اینکه مسوولیت اصلی حوزه درمان نظارت و پایش است، تصریح کرد: نظارت ها باید به نحوی باشد تا اطمینان حاصل کنیم که ارایه خدمات با کیفیت و بهبود فرایندها هر روز بهتر انجام می شود.وی ادامه داد استقرار نظام ارجاع الکترونیک را یکی از مهمترین اقدامات دانشگاه می باشد و از سال گذشته این مهم جایگاه و منزلت واقعی خود را در گیلان پیدا کرده و عملا به بخش درمان وارد شده است و اگر ارجاع از سطح یک به دو و از دو به سه انجام نمی شد، اثر بخشی نداشت.و امروز مهمترین رسالت روسای بیمارستان ها این است که پزشکانی که در کلینیک های بیمارستان ها کار می کنند در نظام ارجاع نقش آفرینی کنند، این تاسف بار است که پزشکی در بخش دولتی کار بکند، و فید بک نظام ارجاع را به پزشک ارجاع دهنده سطح قبل از خود انجام ندهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه اگر نظام ارجاع راه اندازی نشود به پرونده الکترونیک نخواهیم رسید، یاد آور شد: همه بسترهای لازم برای تشکیل پرونده الکترونیک در گیلان فراهم شده است، پس همه باید تلاش کنند تا این مهم به سر انجام برسد.
وی ادامه داد: بین همه دانشگاه های علوم پزشکی سه دانشگاه گیلان، گلستان و زنجان در زمینه استقرار نظام ارجاع پیشرو هستند که هم سازمان بیمه سلامت و هم وزارت بهداشت این ها را به عنوان استان های پایلوت انتخاب کرده است.
دکتر یوسف زاده با بیان اینکه اگر ما نتوانیم پرونده الکترونیک را در گیلان انجام دهیم، و در استقرار برنامه شکست بخوریم، برنامه اصلی تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در کشور شکست خواهد خورد، تاکید کرد: در 9 شهرستان گیلان نظام ارجاع استقرار یافته است و باید در بقیه شهرستان ها هم اجرایی شود، اطلاعات آینده سلامت و فعالیت های کشور ماطوف به این برنامه است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در بحث نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک پایلوت بیمه سلامت است و گام اساسی تر و مهم تر ارسال اسناد بیمه ای به صورت الکترونیکی است که در اعتبار بخشی بیمارستان ها اثر گذار می باشد.
سپس دکتر اسماعیل نورصالحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز ضمن تبین ویرایش چهارم اعتبار بخشی بیمارستان ها در این نشست گفت: ویرایش چهارم اعتبار بخشی بیمارستان ها 19 محور 110 استاندارد و 514 سنجه دارد که در ارزیابی ها و اعتبار بخشی بیمارستان مورد توجه ارزیابان قرار خواهد گرفت.وی ادامه داد: اصلاح فرایندها باید همواره در دستور کار بیمارستان ها قرار داشته باشد تا به بهبود ارتقای کیفیت و کارایی و بهرهوریمنجر شود.
دکتر نور صالحی تاکید کرد: همه بیمارستان های استان موظف به پذیرش بیمه های پایه هستندو این یک حکم حکومتی است و برای همه بیمارستان های دولتی و خصوصی لازم الاجرا می باشد. وی ادامه داد: اگر بیمارستانی از پذیرش بیمه پایه بیماران خودداری کند، علاوه بر اینکه در ارزشیابی و درجه اعتبار بخشی آن بیمارستان اثر گذار خواهد بود، قطعا مسوولان آن با بیمارستان برخورد های قانونی مراجع قضایی مواجه خواهند شد.
در ادامه زهره تیموری مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه به بیان مشکلات موجود در بازدید های میدانی از مراکز درمانی استان پرداخت وی در این خصوص بیان داشت تمامی پزشکان بخش دولتی مکلف به حضور در محل خدمت خویش در ساعات اداری می باشند و چنانچه در بازدید های میدانی از مراکز، پزشکی در ساعت اداری در بخش خصوصی در حال فعالیت باشد با نامبرده برابر مقررات برخورد خواهد شد .مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه همجنین با اشاره به برنامه بازدید از مراکز جراحی محدود استان افزود این موضوع در این مراکز نیز صدق میکند و تمامی پزشکان بخش دولتی موظف به رعایت قوانین و مقررات می باشند وی ادامه داد بیمارستان هایی در استان وجود دارد که دارای بخش های فعال خارج از پروانه بهره برداری و یا نیز دارای بخش هایی در پروانه بدون فعالیت می باشند که باید روسای بیمارستان ها و رابطین صدور پروانه در این مراکز نسبت به تعیین و تکلیف این بخش ها اقدام نمایند و همچنین بزودی جلسه ای جهت آموزش و ارایه راه حل برای بیرون رفت از این مشکل برگزار خواهد شد.
در ادامه نشست، پانل پرسش و پاسخ با حضور معاون و مدیران درمان، نظارت و اعتبار بخشی، مدیریت پرستاری و مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه برگزار شد و حاضرین در خصوص نحوه اعتبار بخشی بیمارستان ها به بحث و تبادل نظر پرداختند.
نظر دهید